KAS NUTIKS JEI IR TOLIAU TAIP DAUG SĖDĖSIME

KAIP SĖDĖJIMAS VEIKIA JŪSŲ KŪNĄ

Pastovus progresas šiuolaikinių technologijų srityje nenoromis mus išlepimo: kuo toliau, tuo mažiau mes turime įdėti fizinių pastangų, kad atliktume užduotis. Ir ši taisyklė galioja ne tik mūsų darbinėje aplinkoje, tai daro įtaką ir mūsų asmeniniame gyvenime, laisvalaikyje.

Dar visai neseniai grindų plovimas, rūbų lyginimas ir kitus buities darbus atlikome patys, o šiai diena visas tokio tipo atsakomybes paliekame skalbimo mašinai, indų plovyklėi ir kitiems elektroniniams prietaisams. Mūsų manymu yra labai protinga pasinaudoti šiuolaikinėmis technologijomis ir tokiu būdu lengvinti savo kasdienybę. Tačiau didesnė problema atsiranda tada kai dėl perdidelės technologijų įtakos mes pradedame judėti mažiau ir galutiniame variante sėdėdami praleidžiame daug daugiau laiko nei mūsų tėvai ar seneliai.

 

Šiek tiek statistikos. Vidutiniškai 80% Amerikiečių naudoja internetą kiekvieną dieną, o apie 90% gyvenamųjų vietų Amerikoje turi bent po vieną kompiuterį šeimai. Žinoma mes kalbame ne tik apie interneto ir kompiuterio naudojimą namuose. Pabandykime įsivaizduoti koks procentas amerikiečių dirba aštuonias valandas per dieną kasdien sėdėdami prie kompiuterio.Tikroji problema slypi tame, kad net po aštuonių darbo valandų prie kompiuterio, dauguma žmonių grįžę namo ir toliau tęsia sėdėjima prie kompiuterio ekrano, žiūri televizinių, žaidžia kompiuterinius žaidimus, naršo internete arba bendrauja internetu su draugais savo malonumui.

 

Taigi, kai mes kalbame apie sveikatos problemas, statistika rodo, kad 40% žmonių, kurie kenčia nuo nugaros skausmų yra linkę praleisti daug laiko prie kompiuterio ekranų. Jei manote, kad nugaros problemos yra vienintelė ilgo sėdėjimo prie kompiuterio ekrano pasekmė – jus labai klystate. Gaila, bet viskas nėra taip paprasta. Pastastarieji tyrimai rodo, kad ilgas sėdėjimas vienoje vietoje gali sukelt rimtų sveikatos problemų tokių kaip nutukimas, širdies ligos ar diabetas.



Master Your Body komanda linki Jums būti sveikiems ir žvaliems. Mes labai tikimės, kad mūsų straipsniai kiekvieną savaitę padeda Jums gerinti jūsų gyvenimo kokybę. Gyvenkite sveikai ir energingai.