Blogos idėjos pusryčiams

Labas RYTAS,

Tobulai kvepiantys belgiški vafliai su grietinėle, bekonas ir sviestinis prancūziškas ragelis, milžiniška lėkštė blynelių ir mūsų mėgstamiausia kava. Jei reikėtų įvardinti rytines fantazijas, kogero jos skambėtų taip. Tačiau neveltui mes tai vadiname tik fantazijom, geriau jau jom neišsipildyti.

Dauguma mūsų negauname reikalingų maistinių medžiagų rytiniame racione. Baltyminiai pusryčiai padeda numesti svorio. Tyrimų įrodyta, kad 80% žmonių, numetusių daugiau nei 10kg, valgė baltyminius pusryčius.

Šiame straipsnyje pateikiame blogiausių pusryčių idėjas, kurių reikėtų vengti ir tuojau pat nustoti vartoti rytais.

KAVA SU GRIETINĖLE… meh..

Kava pagardinta šlakeliu grietinėlės. Kava- tinkamas ryto ritualas, tačiau grietinėlę siūlome keisti sojos pienu, migdolų pienu t.t. Po kelių dienų, skonio receptoriai pripras, o jau sėkmingai kelias dienas naudosite mažiau kaloringą ir širdžiai nekenksmingą kavos paskanintoją.

 

 

TIEK DAUG DRUSKOS?

Laikas mažinti druskos kiekį. Dauguma mūsų mėgiamų pusryčių yra labai surūs. Druska šalina skysčius iš mūsų organizmo, o jei jau ryte pavalgome sūriai, tai visą dieną turėtume skirti tik skysčių atstatymui organizme. O kur dar rezervų papildymas.

Jei negalite pilnai atsisakyti druskos, nes maistas tampa beskonis, pabandykite druską pakeisti: garstyčių milteliais, džiovinta paprika, kmynais ar kitais prieskoniais, kurie savyje neturi druskos.

 

MYGTUKAS “SNAUSTI” PUSRYČIAMS

Praleisti pusryčius gali būti labai pavojinga jūsų organizmui. Praleidus pusryčius didėja galimybė persivalgyti, sutrikdyti metabolizmą, išbalansuoti organizmą, pritrūkti energijos. Tačiau mygtukas “snausti” yra dar kenksmingiau nei pramiegoti pusryčiais. Nuskambėjęs žadintuvas jau sutrikdė mūsų miegą ir pakėlė mus iš ilsėjimosi būsenos, todėl “dar 5min” neduoda mums jokios naudos, o tik išbalansuoja organizmą. Taip pat, toks organizmo apgaudinėjimas prastina ir išbalansuoja mūsų hormonų veiklą, kuri gali būti padidėjusio svorio priežastimi.

Mes siūlome nestatyti žadintuvo su mintimi, kad po jo dar pasivartysiu lovoje. Jei mylite savo organizmą- kelkitės iškart ai išgirstate žadintuvą. Pirmą savaitę tai gali atrodyti sunku, tačiau kai tai taps įpročiu, kitaip ir nesikelsite.

 

VALGYTI NES REIKIA

Dažnai mes girdime, kad pusryčiai turi prasidėti iškart mums atsikėlus, tačiau tai gali būti papildomo svorio priežastimi. Klausykitės savo kūno: valgykite pusryčius, kai jūsų organizmas ištikrųjų reikalauja maisto, jaučiate alkį. Žinoma, nereikėtų aukti, kol alkis tampa nepakenčiamas ir tai primena badą, nes tokiu atveju dažniausiai užkandame kažką po ranka, kas toli gražu nėra subalansuota mityba.

 

LABAS RYTAS TAM, kas liko nuo vakar

Tiesa, kartais esame perdaug pavargę, tingūs, nemotyvuoti ieškoti kažko sveiko ir čiumpame vakarykštį picos gabalėlį ar gimtadienio torto likučius. NEREIKIA TAIP DARYTI, pagalvokite, kaip jausitės visą likusią dieną, jei ją pradėjote su pasenusios picos gabalėliu burnoje. Riebalai ir cukrus privers jus jaustis tingiai ir busite pavargę jau dienos viduryje.

 

TELEVIZIJA IR PUSRYČIAI

Gal jūsų naujųjų metų rezoliucijoje vyravo pasižadėjimai, kad nuo kitų metų žiūrėsiu daugiau žinių ir geriau orientuosiuos pasaulio įvykiuose. Atleiskite, bet tik ne per pusryčius. Kai mes susifokusuojame ties televizoriumi per pusryčius- pamirštame mėgautis maistu, sąmoningai džiaugtis maisto skoniu ir tekstūra, taip pat suvartojamas kiekis išauga beveik dvigubai, kai valgome prie televizoriaus.

Mes siūlome skirti 10minučių jūsų sąmoningiems pusryčiams, mėgaujantis kiekvienu kąsniu ir ritmingai kramtant maistą.

 

ATSIKĖLIAU-> H2O ->VISĄ KITĄ

Vanduo yra vienas iš pagrindinių ingridientų, jei siekiame gražios figūros ir sveiko kūno.  Viskas prasideda ir baigiasi vandeniu: vanduo naudojamas pašalinti nereikalingas medžiagas iš organizmo, gerina metabolizmą, mažina dehidratacijos tikikybę, nuo kurios priklauso mūsų energijos lygis. Taigi, mažiau vandens- reiškia mažesnis aktyvumas, mažesnis aktyvus- mažiau sudeginame kalorijų, mažiau sudeginame kalorijų- didesnė mūsų riebalinė kūno masė.. O juk čia ir prasideda bėdos.

 

Master Your Body linki Jums pavasario rytus sutikti sveikai ir energingai. Pusryčiai- puiki to pradžia. Skanaus.