5 BŪDAI KAIP PASISAVINTI DAUGIAU MAISTINIŲ MEDŽIAGŲ

Dienos racionas gali būti pinas uogų, špinatų ir žuvies,bet svarbiausia ne juos suvalgyti, o ištikrųjų pasisavinti visas maiste esančias maistines medžiagas efektyviausiu būdu. Šiame straipsnyje rasite patarimus pagal Aremirkos dietologę- Ashley Koff.

Nuo tada kai maistas patenka į  mūsų burną iki maistinių medžiagų pasisavinimo į kraują yra labai ilgas ir sudėtingas procesas.Keletas patarimų gali jums padėti išvengti energijos trūkumo, svorio augimo, mieguistumo problemas. Šie labai paprasti patarimai padės jums valgyti ir tikrai įsisavinti maisto medžiagas labai paprastai ir teisingai.

 

  1. NĖRA KUR SKUBĖTI.

Jei esate pirmasis už stalo ištuštinantis savo lėkštę- yra didelė tikimybė, kad prastai kramtote maistą. O tai yra vienas iš pagrindinių patarimų kaip įsisavinti maistines medžiagas. Nes smulkiai ir daug sukramtant ir burnoje apdorojant maistą maistas patekęs į skrandį greičiau pasisavina maistines medžiagas. Tyrimai rodo, kad žmonės sukramtę migdolo riešutų saują 40kartų pasisavino dvigubai daugiau maistinių medžiagų nei tie, kurie kramtė įprastai. Paaiškinimas labai paprastas: kramtant riešutą ląstelės greičiau skyla ir maistines medžiagos paprasčiau pasisavinamos į kraują. Gera žinia ta, kad skaičiuoti kąsnių nebūtina, tačiau maistas turėtų būti praryjamas tik tada kai yra vientisos tirštos masės, o ne gabalėliais.

  1. RAMIAU PER VAKARIENĘ

Kai jaučiame spaudimą, ar esame stresinėje situacijoj mūsų smegenys gamina streso hormonus, kurie  greitina mūsų širdies plakimą ir organizme išsiskiria natūralus adrenalinas. Tuo metu virškinimo procesas sulėtėja ir visa esama energija išnaudojama adrenalino gaminimui, o ne virškinimui. Būtent dėl to pyktis ar susinervinimas maisto metu gali būti prasto maistinių medžiagų pasisavinimo priežastimi.

Maisto metu reikėtų atsipalaiduoti kaip įmanoma labiau, atsikvėpti nuo dienos darbų ir mėgautis skaniu maistu ir sąmoningai valgyti.

  1. DERINIAI DERINUKAI

Kaikurios medžiagos geriau obsorbuojasi į organizmą, kai yra naudojamas kartu.Pavyzdžiui, jūsų organizmui yra sunku išskirti geležį iš vegetariškų produktų, pvz špinatų, bet vartojami kartu su raudonosioms paprikom špinatai išsiskiria vitaminas C ir geležies pasisavinimas pasidaro lengvesnis. Jei norite padidinti kalcio įsisavinimą į organizmą iš jogurto ar varškės- naudokit juos kartu su produktais, turinčiais daug vitamino D(pvz lašiša).

  1. MAISTO NETOLERAVIMAS

Jei kai kurie maisto produktai netinkamai jus veikia: alergizuoja, pučia pilvą, nemaloniai jaučiatės, reiškia,kad netoleruojate kažkurių maisto produktų, kas yra labai dažnas reiškinys. Beveik 65% procentai žmonių visame pasaulyje netoleruoja laktozės, cukraus, kuris randamas pieniniuose maisto produktuose. Toks maisto netoleravimas daro labai didelę įtaką maistinių medžiagų pasisavinimui į organimzmą. Mes siūlome išsitirti ir sužinoti kokie masto produktai jums yra netinkami ir rasti jiems pakaitalus.

    5.SĄMONINGAS GURKŠNELIS

Kogero jau esate girdėję, kad neturėtumėte gerti savo kalorijų, bet štai jums ir išimtis: organizmas geriau pasisavima maisto medžiagas iš sulčių, nei pačių vaisių. Tyrimais įrodyta, kad skystame pavidale esančios maistines medžiagos beveik dvigubai greičiau ir efektyviau yra įsisisavinamos į organizmą, nei valgytume atskirą vaisių. Mūsų rekomendacija būtų išgerti vieną stiklinę sulčių per dieną, o kitus mikroelementus gauti iš vaisių.

Puiki alternatyva yra kokteiliai, kurie turi vaisių ląstelienos, o maistinės medžiagos į organizmą įsisavina taip pat gerai, kaip ir per sultis. Kai vaisiai ar daržovės yra plakami, sutrūksta ląstelių sienelės ir maisto medžiagos lengviau pasisavinamos į organizmą


Tokie tie trumpi, bet naudingi patarimai kaip vagant mums įprastą maistą pasisavinti daugiau maistinių medžiagų, nei esame įprastai. Linkime skanaus ir sveiko gyvenimo. MASTER YOUR BODY džiaugiasi galėdama dalintis savo patarimais ir žiniomis su Jumis ir kviečia į vienintelę ir unikalią Lietuvoje KŪNO ĮVALDYMO stovyklą suagusiems. Daugiau informacijos rasite čia